Veganistische stoof met kikkererwten

 

Ingrediënten (voor 4 personen):
100 gr gedroogde kikkererwten (of een blikje van 400 gr kikkererwten)
1 grote ui gesnipperd
1 grote venkelknol in kleine stukjes
1 zoete aardappel in kwarten en dan in plakjes
3 stengels bleekselderij, in plakjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 glas witte wijn
1 blikje van 400 gram tomatenblokjes
1 dl bouillon
1 theelepel dragon, tijm, handje verse peterselie
2 laurierblaadjes
4 eetlepels basilicum pesto
versgemalen peper en zout naar smaak

bereiding

1             Bij gedroogde kikkererwten: week de kikkererwten een nacht, breng ze aan de kook voor 20 minuten en zet 1,5 uur in de Ecostoof.

2             Bak in een pan de uitjes en de venkel circa 5 minuten.

3             Voeg de zoeta aardappel en bleekselderij toe en bak deze nog 5 minuten

4             Doe de tomatenpuree er bij en roer nog een minuut.

5             Blus af met witte wijn en kook 2 minuten in.

6             Voeg de blokjes tomaten toe, de kruiden en de bouillon.

7             Breng het geheel roerend aan de kook en laat 10 minuten koken.

8             Voeg de kikkererwten toe en verhit het gerecht tot de kook. Breng op smaak met peper en zout.

9             Zet de pan 40 minuten in de Ecostoof.

10          Serveer het gerecht met geroosterd zuurdesembrood en pesto.