Vegan stoofpot met kikkererwten

 

Ingrediënten (voor 4 personen):
100 gr gedroogde kikkererwten (of een blikje van 400 gr kikkererwten)
1 grote ui gesnipperd
1 grote venkelknol in kleine stukjes
1 zoete aardappel in kwarten en dan in plakjes
3 stengels bleekselderij, in plakjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 glas witte wijn
1 blikje van 400 gram tomatenblokjes
1 dl bouillon
1 theelepel dragon, tijm, handje verse peterselie
2 laurierblaadjes
4 eetlepels basilicum pesto
versgemalen peper en zout naar smaak

bereiding van de vegan stoofpot

1             Bij gedroogde kikkererwten: week de kikkererwten een nacht, breng ze aan de kook voor 20 minuten en zet 1,5 uur in de Ecostoof.

2             Bak in een pan de uitjes en de venkel circa 5 minuten.

3             Voeg de zoeta aardappel en bleekselderij toe en bak deze nog 5 minuten

4             Doe de tomatenpuree er bij en roer nog een minuut.

5             Blus af met witte wijn en kook 2 minuten in.

6             Voeg de blokjes tomaten toe, de kruiden en de bouillon.

7             Breng het geheel roerend aan de kook en laat 10 minuten koken.

8             Voeg de kikkererwten toe en verhit het gerecht tot de kook. Breng op smaak met peper en zout.

9             Zet de pan 40 minuten in de Ecostoof.

10          Serveer het gerecht met geroosterd zuurdesembrood en pesto.

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan stoofpot met kikkererwten
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time