Wat vind jij van de Ecostoof? We horen heel graag je mening. Hieronder kun je jouw reactie plaatsen.

22 Reacties

  1. Zelf vind ik het super leuk om een ”dinner-picknick” te houden met vrienden. Eigenlijk was het nooit eerder mogelijk om zonder hittebron een warme maaltijd te hebben wanneer je ver weg van huis in de natuur bent.

    Antwoord
    • Wat een leuk idee Siebren! Dat ga ik zeker ook proberen.

      Antwoord
    • Fijn plan, ga ik uitproberen!
      Groetjes Ineke Nijboer

      Antwoord
  2. Wat is het mooi geworden!
    Mijn eerste pompoensoep gemaakt. LEKKER!!!
    Harte groet, Ineke Nijboer

    Antwoord
  3. Hallo dames,

    Ik heb de Ecostoof dik een week geleden ontvangen. Een lust voor het oog.

    Inmiddels heb ik al verschillende keren granen en peulvruchten ermee bereid. Van gierst tot quinoa en kikkererwten naar linzen. Het werkt super. Met heerlijke en smaakvolle resultaten!

    Hartelijke groet,

    Antwoord
    • Goed om te horen Anna!

      Warme groet,

      Caro en Iris

      Antwoord
  4. Heb hem pas voor mijn verjaardag gehad, was er aanvankelijk heel blij mee. Over de resultaten ben ik helaas nog niet helemaal tevreden. Misschien is het een leerproces, maar ik deel het alvast.
    Experiment 1, courgettesoep: aan de kook gebracht, even laten pruttelen, in de ecostoof gedaan en na drie uur thuisgekomen. Gaar was het wel (zou het sowieso zijn, courgette is namelijk zo gaar), maar ik hoopte dat het ook nog goed heet zou zijn, en dat was het niet.
    2. Zilvervliesrijst: ik doe altijd verhouding 1 op 2 delen water. Aan de kook, 5 minuten pruttelen, na 2 uur (!) was er nog veel water in de pan en de rijst niet gaar.
    3. Basmati witte rijst: dan maar ‘jullie’ verhouding geprobeerd: 1 op 1 ½ delen water. Aan de kook, ca. 5 minuten pruttelen, na 45 minuten was het water op maar de rijst niet gaar.
    Vanavond probeer ik aardappels.
    Na deze resultaten vraag ik mij af hoe een stoofpot kan werken.
    Hebben jullie nog tips?
    Vriendelijke groeten,
    Nava

    Antwoord
    • Beste Nava,

      Allereerst: Wat leuk dat je al zoveel hebt uitgeprobeerd! Natuurlijk is het een leerproces. Ik heb wel wat tips en vragen:

      Allereerst is het belangrijk dat je de ingrediënten allemaal in de pan doet, dan koud water er bij (dus niet uit de waterkoker) en dan rustig opwarmen tot alles kookt. Je moet zorgen dat niet alleen het water kookt (terwijl de ingrediënten nog koud zijn), maar dat de ingrediënten in de pan ook heet zijn. Daarna zet je de pan in de Ecostoof. Het is ook goed als de ingrediënten al op kamertemperatuur zijn. Maar dit laatste hoeft niet perse.

      Hoeveel courgettesoep had je gemaakt? Bij een liter soep zou de temperatuur na drie uur boven de 60 graden celcius moeten zijn, voldoende om gerechten gaar te krijgen. Maar soep wil je inderdaad heet eten, dus heel even opwarmen is wel normaal. Maak je meer dan 1 liter, dan blijft de soep langer warm.

      Zilvervliesrijst: gebruik inderdaad de verhouding 1 op 1,5 delen water. Er zijn verschillende soorten zilvervliesrijst. De ene soort moet langer koken dan de andere. Hou als richtlijn aan dat je de helft van de aangegeven kooktijd gebruikt. Mijn zilvervliesrijst kook ik 10 minuten en zet 1 uur in de stoof.

      Basmati rijst: zorg dat er bij het ‘pruttelen’ een deksel op de pan zit en dat er niet te veel vocht verdampt.

      Algemeen bij rijst: Ik maak meestal 400 gr rijst. Als je minder maakt kun je de rijst iets langer koken voordat je hem in de Ecostoof doet.

      Aardappel tip: Snij je aardappel in blokjes. Zet de aardappelen net onder water. Gebruik geen heet water maar laat de aardappelen met koud water rustig aan de kook komen met deksel op de pan. Laat 1 minuut doorkoken (of iets langer bij kleine hoeveelheden) en zet 45 minuten in de Ecostoof.

      Ik hoop dat je wat hebt aan de tips en ik ben benieuwd naar de resultaten!

      We zijn ook een kookboek aan het maken, met makkelijke recepten.

      Warme groet, Iris (van Ecostoof)

      Antwoord
      • Je tips gebruikt en mijn linzen-groenten soep is heel goed gelukt. Mooi begin.

        Antwoord
  5. Hallo, afgelopen week heb ik de ecostoof al diverse keren naar volle tevredenheid gebruikt. Het is wel even uitproberen hoeveel tijd bepaalde gerechten nodig hebben. De ecostoof is zelfs groot genoeg voor mijn favoriete soeppan van 5 liter! Ik leg dan wel het deksel omgekeerd op de pan, dat voorkomt ‘deuken’ in de vulling van de ecostoof.
    Ik kijk uit naar jullie kookboek!

    Antwoord
    • Hallo Angélique,

      Goed om te horen dat je tevreden bent. Als je vragen hebt over de tijden, weet je me te vinden!

      Groetjes, Iris

      Antwoord
    • Dankjewel Iris, allemaal goede tips. Is het goed als ik nog reageer via de mail?
      Groet,
      Nava

      Antwoord
      • Hallo Nava, excuses dit bericht had ik even gemist maar natuurlijk kun je via de mail nog reageren! groetjes, Iris

        Antwoord
  6. Vorige week de ecostoof ontvangen en geoefend met een lapje kipfilet. Die was super lekker zacht en mals!

    Groenten moet ik nog mee experimenteren want wij houden van zachter dan beetgaar.

    Mijn man heeft met behulp van de ecostoof heerlijke spareribs gemaakt afgelopen weekend.

    Heerlijk! Wij zijn heel enthousiast en mijn spitsuur in de keuken rond 17.00u is veel relaxter. Fijn!!

    Antwoord
    • Dag Martine, Dank voor je feedback. Het klopt dat je voor zachtere groenten iets langer moet koken. Het is ook maar net waar je van houdt.
      Hartelijke groet, Caro

      Antwoord
  7. Ecostoof is ideaal voor het laten sudderen van een gevulde Tajine! Je hoeft hem dan niet op het gas te laten staan.

    Wat ik doe is eerst de Tajine opwarmen in de stoof met wat heet, niet kokend water, dat laagje eruit

    Dan Tajine op warmhoud plaatje en eten erin volgens Tajine recept, dit kun je evt ook opwarmen in een andere pan om gas te besparen

    En dan de Tajine in de stoof om door te sudderen

    Het resultaat is dan prima!

    Antwoord
    • Hi Rabia,

      Wat verrassend dat je een echte tajine gebruikt! Dat ga ik zeker ook proberen. Keramiek is heel geschikt want het houdt de warmte goed vast.

      Antwoord
  8. Goedemorgen,

    Ik heb alles een beetje doorgelezen, en las dat je kleinere porrie langer moet koken. Maar dan lijkt het zijn doell voorbij te schieten als ik denk aan aardappels en groenten, die je dan ook nog een heel klein moet snijden? Heeft iemand hier ervaring mee?

    Mvgr
    H

    Antwoord
    • Beste Hennie, aardappels en groenten hoef je niet lang te koken en bij kleine porties maar een minuut langer, daarna worden ze vanzelf gaar in de stoof. Ik stoof al een jaar mijn aardappelen en groenten zonder problemen in de Ecostoof.

      Antwoord
      • Dankjewel Iris,

        Ik wil hem wel bestellen met kookboek.

        Groetjes

        Hennie

        Antwoord
  9. Dag Ecostoof-team,

    Ik heb afgelopen dagen twee van onze favoriete stoofschotels in de ecostoof gemaakt: riblapjes en stoofpeertjes. Een geweldig resultaat!! Ik ben steeds weer verbaasd hoe warm alles nog is na drie uur.
    Kortom: ik ben erg blij met de stoof en kan het iedereen aanraden. De gerechten worden lekkerder dan op het gasfornuis en het geeft een goed “eco-gevoel”.

    Hartelijke groet,
    Els

    Antwoord
    • Dank je wel Els, dat horen we graag! Caro & Iris

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *