Stoofpot met bonen en spekjes

 

Ingrediënten (voor 4 personen):
Een kopje rode linzen
250 gram biologische spekblokjes
3 stengels selderij in plakjes van een halve cm
1 kleine winterwortel in kleine stukjes
2 grote uien gesnipperd
1 blik kidneybonen
1 blik gepelde tomaten
Balsamicoazijn
Peterselie
1 theelepel gedroogde tijm
250 ml bouillon
Peper
Zout naar keuze

Bereiding van de stoofpot met bonen en spekjes

1      Laat de kidneybonen uitlekken. Pel de teentjes knoflook en plet deze.

2      Bak het spek tot het krokant is en laat de spekjes uitlekken.

3      Gooi het overtollig vet weg en fruit de uien aan. Voeg selderij en wortel er bij en laat dit 10 minuten bakken.

4      Vervolgens kunnen de bouillon, de gepelde tomaten, de kidneybonen en de linzen erbij.

5      Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten koken.

6      Breng het nog wat op smaak met peper en wat balsamicoazijn. Zet het geheel in de Ecostoof en een uur later is het gerecht klaar.

Summary
recipe image
Recipe Name
Stoofpot met bonen en spekjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time