Linzencurry met amandelschaafsel

Een veganistisch Indiaas recept

Ingredi├źnten (voor 4 personen):
360 gram dupuis linzen, 4 uur geweekt in ruim water
2 eetlepels zonnebloem olie
1 grote ui, gesnipperd
1 winterwortel in stukjes
2 tl komijnzaad
2 tl mostertzaad
2,5 cm verse gember geraspt
2 tl kurkuma of geelwortel
1 tl chilipoeder
1 tl garam masala
4 dl kokosmelk
1 blikje tomatenblokjes
25 gr geroosterde amandelschaafsel
4 e.l. gehakte koriander

 

bereiding

1 Doe de linzen in ruim kokend water, 2cm onder water en breng aan de kook
2 Laat 15 minuten koken en zet in de Ecostoof voor 1,5 uur. U kunt nu even de andere boodschappen halen of iets leuks doen
3 Verhit in de pan ondertussen 2 eetlepes olie en fruit de ui
4 Voeg de wortel en de kruiden toe en bak 5 minuten al roerende mee
5 Voeg de tomaten en toe en breng weer aan de kook
6 Giet de linzen af als die klaar zijn en voeg aan het gerecht toe
7 Voeg de kokosmelk toe
8 Breng het geheel weer aan de kook en zet 45 minuten in de Ecostoof
9 Bestrooi het gerecht met de geroosterde amandelen en de koreander
serveer het gerecht met rijst of roti

TIP: U kunt ook rode of gele linzen gebruiken. Die hoef je niet voor te koken en kunnen gewoon mee in de pan met de wortelen (stap 4)
Als u geen tijd heeft om de Dupui linzen voor te weken dan kan je ze ook 1,5 uur koken.