Linzencurry met amandelschaafsel

Een veganistisch Indiaas recept

 

Ingrediënten (voor 4 personen):
360 gram dupuis linzen, 4 uur geweekt in ruim water
2 eetlepels zonnebloem olie
1 grote ui, gesnipperd
1 winterwortel in stukjes
2 tl komijnzaad
2 tl mostertzaad
2,5 cm verse gember geraspt
2 tl kurkuma of geelwortel
1 tl chilipoeder
1 tl garam masala
4 dl kokosmelk
1 blikje tomatenblokjes
25 gr geroosterde amandelschaafsel
4 e.l. gehakte koriander

 

bereiding van de linzencurry

1       Doe de linzen in ruim kokend water, 2cm onder water en breng aan de kook
2       Laat 15 minuten koken en zet in de Ecostoof voor 1,5 uur. U kunt nu even de andere boodschappen halen of iets leuks doen
3       Verhit in de pan ondertussen 2 eetlepes olie en fruit de ui
4       Voeg de wortel en de kruiden toe en bak 5 minuten al roerende mee
5       Voeg de tomaten en toe en breng weer aan de kook
6       Giet de linzen af als die klaar zijn en voeg aan het gerecht toe
7       Voeg de kokosmelk toe
8       Breng het geheel weer aan de kook en zet 45 minuten in de Ecostoof
9       Bestrooi het gerecht met de geroosterde amandelen en de koreander

Serveer het gerecht met rijst of roti

TIP: U kunt ook rode of gele linzen gebruiken. Die hoef je niet voor te koken en kunnen gewoon mee in de pan met de wortelen (stap 4)
Als u geen tijd heeft om de Dupui linzen voor te weken dan kan je ze ook 1,5 uur koken.

Summary
recipe image
Recipe Name
Linzencurry met amandelschaafsel
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time