Boterzacht Stoofvlees

Lekker makkelijk en mals

Ingrediënten (voor 4 personen):
700 gram biologisch runderstoofvlees
150 gr gerookte spekblokjes
4 eetlepels zilveruitjes
2 eetlepels roomboter
1 teentje knoflook, geperst
25 gram bloem
2 dl bouillon
2 dl rode wijn
2 laurierbladeren
1 bouquet garni (mengsel van tijm, oregano, rozemarijn, peterselie, majoraan of wat je bij de hand hebt)
versgemalen peper en zout

Bereiding van het stoofvlees

1             Leg het vlees een uur van te voren uit de koelkast. Snij het vlees in blokjes van 3 cm.

2             Bak het spek uit in de boter in een grote gietijzeren pan.

3             Bak de zilveruitjes een minuut mee. Braad vervolgens het vlees aan en voeg knoflook toe. Bestrooi het vlees met bloem.

4             Verwarm de bouillon en de wijn en giet deze beetje bij beetje bij het vlees. Het vlees moet net onder het vocht staan.

5             Blijf roeren tot een gladde     dunne saus ontstaat.

6             Doe de kruiden erbij en laat alles aan de kook komen. Breng op smaak met peper en zout.

7             Sudder 10 -15 minuten zachtjes op het vuur tot het gerecht door en door heet is.

8            Zet minimaal 3 uur in de ecostoof, langer mag ook. Hoe langer hoe malser. Kook na 3 uur het vlees even op en zet terug in de Ecostoof.

Summary
recipe image
Recipe Name
Boterzacht Stoofvlees
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time