Boterzacht Stoofvlees

Lekker makkelijk en mals

Ingrediënten (voor 4 personen):
700 gram biologisch runderstoofvlees
150 gr gerookte spekblokjes
4 eetlepels zilveruitjes
2 eetlepels roomboter
1 teentje knoflook, geperst
25 gram bloem
2 dl bouillon
2 dl rode wijn
2 laurierbladeren
1 bouquet garni (mengsel van tijm, oregano, rozemarijn, peterselie, majoraan of wat je bij de hand hebt)
versgemalen peper en zout

Bereiding

1             Leg het vlees een uur van te voren uit de koelkast. Snij het vlees in blokjes van 3 cm.

2             Bak het spek uit in de boter in een grote gietijzeren pan.

3             Bak de zilveruitjes een minuut mee. Braad vervolgens het vlees aan en voeg knoflook toe. Bestrooi het vlees met bloem.

4             Verwarm de bouillon en de wijn en giet deze beetje bij beetje bij het vlees. Het vlees moet net onder het vocht staan. Blijf roeren tot een gladde dunne saus ontstaat.

5             Doe de kruiden erbij en laat alles aan de kook komen. Breng op smaak met peper en zout. Sudder 10 -15 minuten zachtjes op het vuur tot het gerecht door en door heet is.

6             Zet minimaal 3 uur in de eco-stoof, langer mag ook. Hoe langer hoe malser. Kook na 3 uur het vlees even op en zet terug in de Ecostoof.