• Een lekkere winterstoofpot met groente uit het seizoen

  • 1 grote ui, grof gehakt
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 gele biet , in stukjes (venkel mag ook)
  • 1 winterwortel wortels, in kleine stukjes
  • een halve knolselderij, in stukjes
  • 1 eetlepel geconcentr. tomatenpuree
  • 2,5 dl witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes met sap
  • 1 mok met gedroogde kikkererwten of 1 blik (400 gram) kikkererwten
  • 3 eetl. verse peterselie, gehakt
  • 1 eetl. tijm, 1 eetl. tijm en twee laurierblaadjes
  • 1 bouillonblokje
  • 1 liter groentebouillon

Snij de ui, knolsederij, wortel en gele biet in stukjes. Bak eerst de ui aan en voeg de knolselderij toe. Voeg de wortel en biet toe en bak het geheel al roerend ongeveer 10 minuten. Doe er vervolgens een lepel tomatenpuree door. Doe het bouillonblokje, de witte wijn, het blikje tomaten en de kruiden er bij. Breng al roerend aan de kook. Laat het geheel nog 5 minuten doorkoken en zet het gerecht in de Ecostoof. Na 45 minuten is het klaar en is de groente beetgaar. Serveer met persto, stokbrood en wat lekkers er op zoals hummus en muhamara.