• Een lekkere winterstoofpot met groente uit het seizoen

  • 1 grote ui, grof gehakt
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 gele biet , in stukjes (venkel mag ook)
  • 1 winterwortel wortels, in kleine stukjes
  • een halve knolselderij, in stukjes
  • 1 eetlepel geconcentr. tomatenpuree
  • 2,5 dl witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes met sap
  • 1 mok met gedroogde kikkererwten of 1 blik (400 gram) kikkererwten
  • 3 eetl. verse peterselie, gehakt
  • 1 eetl. tijm, 1 eetl. tijm en twee laurierblaadjes
  • 1 bouillonblokje
  • 1 liter groentebouillon

Snij de ui, knolsederij, wortel en gele biet in stukjes. Bak eerst de ui en knolselderij 10 minuten aan. Voeg de wortel en biet toe en bak het geheel nog 10 minuten. Doe er vervolgens een lepel tomatenpuree door. en blus het af met witte wijn. Doe het bouillonblokje, het blikje tomaten en de kruiden er bij. Laat het geheel nog 5 minuten doorkoken en zet het gerecht in de Ecostoof. Na 45 minuten is het klaar en is de groente beetgaar. Serveer met persto, stokbrood en wat lekkers er op zoals hummus en muhamara.