Stoofpot met groenten, bonen en een beetje (biologische) spek

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Een kopje rode linzen
  • 250 gram spek
  • 3 stengels selderij
    1 kleine winterwortel
  • 2 grote uien
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • Balsamicoazijn
  • Peterselie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
    250 ml bouillon
  • Peper
  • Zout naar keuze

Bereiding

Laat de kidneybonen uitlekken. Pel de teentjes knoflook en plet deze. Snipper de uien fijn en snij de selderij in boogjes en de wortel in kleine plakjes. De peterselie kan fijngehakt worden. Laat wat olijfolie warm worden in een pan. Bak het spek tot het krokant is en laat de spekjes uitlekken. Gooi het overtollig vet weg en fruit de uien aan. Voeg selderij en wortel er bij en laat dit 10 minuten bakken. Vervolgens kunnen de bouillon, de gepelde tomaten, de kidneybonen en de linzen erbij. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten koken. Breng het nog wat op smaak met peper en wat balsamicoazijn. Zet het geheel in de Ecostoof en een uur later is het gerecht klaar.