Een heerlijk een eenvoudig recept van hobbykok Alex de Vries

Ingrediënten

500 gram varkensnek (procureur)

Halve liter vlees of groetenbouillon

Twee laurierbladeren

Vier kruidnagels

Baharat kruidenmengsel van Jonnie Boer

Bereiding
Koop bij een goede slager een stuk procureur (varkensnek) van ruim een pond. Wrijf het vlees in met de kruidenmelange ‘Baharat’ van Jonnie Boer; dat hoeft niet te overdadig, maar wel helemaal rondom het vlees. Doe het vlees in een pan en schenk er bouillon bij waaraan twee laurierbladeren en vier kruidnagels zijn toegevoegd. Breng de bouillon aan de kook en laat een minuut of tien op laag vuur goed doorkoken. Neem de pan van het vuur en plaats die in de Ecostoof. Haal de pan er na drie à vier uur uit en breng opnieuw aan de kook én laat opnieuw tien minuten doorkoken. Plaats opnieuw in de Ecostoof voor drie à vier uur (afhankelijk van hoe gaar je het vlees wilt hebben). Haal vervolgens het vlees uit de bouillon en trek het met twee vorken uit elkaar. Het resultaat: pulled pork. Als het vlees droog is kun je die met een scheutje van de bouillon smeuïger maken. Je kunt de varkensnek eten met aardappelen en groenten, of met rijst of couscous en toebehoren, op een broodje met barbecue saus et cetera.