Een heerlijke geitenstoofpot met dank aan Magda van de biologische Geitenboerderij de Groote Stroe..

  • 500 gram geitenstoofvlees
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • Eetlepel rozemarijn en 2 laurierblaadjes
  • olijfolie
  • zwarte peper en na aanbakken zout
  • 3 uien
  • 1 grote winterpeen
  • 1 spaanse peper
  • 1 venkel
  1. Ontdooi het geitenvlees (kan snel door het in koud water te leggen). Marineer het met het sap van een citroen, de in stukjes gesneden knoflook, de rozemarijn, peper en de olijfolie.
  2. Laat het gemarineerde vlees een nacht in de koelkast staan. Breng daarna weer op kamertemperatuur.
  3. Doe in een braadpan een scheut olijfolie en bak hier in het stoofvlees.
  4. Snij de uien in grote stukken evenals de winterwortel. Snij de spaanse peper in kleine stukjes en voeg toe. Laat de groenten even meebakken.
  5. Voeg zout en laurierblaadjes toe. Schenk een scheut heet water toe. Doe de deksel op de pan en laat het 2,5 uur zacht stoven in de Ecostoof.
  6. Haal het kontje van de venkel, snij door midden en verwijder het harde driehoekje, snij in stukken. Zet de pan op het vuur en voeg de venkel aan het stoofvlees toe. Wanneer het vlees weer ong 90 graden is terugzetten in de stoof. Laat nog 30 minuten stoven.
  7. Serveer met rijst en een salade.

Het marineren kan ook met andere kruiden, bijvoorbeeld een kerry. En ook met de groenten kun je variëren bijv.  pastinaak, selderij, prei, aardappel, zoete aardappel